Ιστορικό

Ίδρυσn

Στις 4-11-1963 ιδρύθηκε στην περιοχή Νέας Φιλoθέης Αμαρουσίου σχολείο με την επωνυμία:

2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλoθέης.

Μετονομασία

Το 1965 το σχολείο μετονομάστηκε σε 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Συγχώνευση

Στις 13/6/1965 ιδρύθηκε το 9ο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου,το οποίο και συγχωνεύτηκε με το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου με την επωνυμία:3/θέσιο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

Προαγωγή

Στις 26/9/1970 το Σχολείο προήχθη σε 4/θέσιο και την 1-10-1977 προήχθη σε 6/θέσιο.

Λειτουργία

Το Σχολείο άρχισε να λειτουργεί για πρώτη φoρά το σχολικό έτος 1964-65.Από τότε και μέχρι τις 14/5/1985 το Σχολείο λειτούργησε στην οικία της κ. Λώρας Καλογερά στην οδό Νεαπόλεως αριθ.46. Είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα τρεις αίθουσες και το Σχολείο λειτουργούσε σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Διδακτήριο

Το 1984 άρχισε να χτίζεται διδακτήριο για τη στέγαση του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου σε οικόπεδο έκτασης 2353τ.μ. στην οδό Πάτμου αριθ.3. Παραδόθηκε το Μάιο του 1985.Άρχισε να λειτουργεί στις 14/5/1985. Τα εγκαίνια έγιναν στις 19/10/1985 από τον Υπουργό Παιδείας κ. Απόστολο Κακλαμάνη. Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο κ.Αθανάσιος Νικαλέξης. Το 1992 άρχισε η επέκταση του διδακτηρίου κατά έναν όροφο και έγιναν συμπληρωματικές εργασίες σε όλο το διδακτήριο. Το νέο κτίριο παραδόθηκε στις 15/2/1993.Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο κ. Χαρίλαος Παππάς.

Προγράμματα – Διεύθυνσn

Από το σχολικό έτος 1995-96 άρχισε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα MEΛlNΑ. Έκτοτε το σχολείο συμμετείχε ενεργά σε καινοτόμες δράσεις.  Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο κ. Γεώργιος Χατζάκης. Το σχολικό έτος 2001-02 ο κ. Χατζάκης ήταν αναπληρωτής Προϊστάμενος. Αναπληρωτής Διευθυντής του Σχολείου ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Πήλιουρας. Από το σχολικό έτος 2002-03 Διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Αμαρουσίου είναι η κα Αβραμοπούλου Μαρία. Από τα τέλη Νοεμβρίου 2004 καθήκοντα διευθύντριας αναλαμβάνει η κα Ρουβολή Δήμητρα.

Ημέρα πένθους για το σχολείο μας

Την Τρίτη 9/11/2004 η διευθύντρια του σχολείου μας κα Αβραμοπούλου Μαρία μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο έφυγε για πάντα. Στρέφοντας τη σκέψη μας και την καρδιά μας στην ευγενική της μορφή, έρχονται στη μνήμη μας ο δυναμικός της χαρακτήρας, οι πολύπλευρες ικανότητές της, τα πνευματικά της προτερήματα και ο ψυχικός της πλούτος. Ικανή και δραστήρια, αποφασιστική και ανυποχώρητη μπροστά στο δίκαιο και το ορθό. Λόγοι και έργα, διδασκαλία και παράδειγμα, θεωρία και πράξη συμπορεύονταν αρμονικά στη σύντομη ζωή της. Η ψυχή της ήταν οπλισμένη με το ανίκητο όπλο της αγάπης για τον άνθρωπο και η λογική της γυμνασμένη και σμιλεμένη με τη σμίλη της προσφοράς και της συμπόνιας. Στη μεγάλη της καρδιά μπόρεσαν να χωρέσουν άνετα και να συμβιβαστούν ειρηνικά ο αγώνας για τη ζωή και η συμφιλίωση με το θάνατο. Ο χρόνος που τον ένιωθε να κυλάει ασίγαστα, ήταν εχθρός της, κι όλη της η προσπάθεια ήταν πώς να τον κυριαρχήσει, να τον υποτάξει, να κάνει πιο αργό το ξετύλιγμά του. Μα ήταν μια προσπάθεια μάταιη, γιατί ο χρόνος  δεν της υποτάχτηκε μοιρολατρικά και επιταχύνοντας το ξετύλιγμά του, τη νίκησε.
Η Μαίρη έφυγε, αλλά πάντα θα υπάρχει στο μυαλό και στην καρδιά των συναδέλφων της.